Bli borttagen från Google

De flesta vill med stor sannolikhet synas på Googles träfflistor, åtminstone om man är ett företag eller organisation.

Men som privatperson så kanske man inte alltid vill finnas med i träfflistorna. Därför så har nu Google skapat en tjänst där man kan ansöka om att få bli borttagen från Googles register, åtminstone om man är en medborgare i ett EU-land.

Denna tjänst har tillkommit efter ett beslut ifrån EU-domstolen dit en spansk man hade vänt sig eftersom han ansåg att det fanns känslig information om honom bland Googles träfflistor.

Funktionen fungerar som så att man på webbsidan fyller i sin begäran och personuppgifter samt bifogar en kopia av en ID-handling. Sedan granskar Googles begäran manuellt för att se om informationen kan tas bort. Finns det enligt Google ett intresse hos allmänheten när det gäller den information som någon begärt att få borttaget så godkänner Google inte begäran.

Google kommer att jobba vidare med att utveckla liknade tjänster eftersom man tror att kravet på att få bli borttagen kommer att öka i framtiden.

Källa: IDG.se

Kategori: Google.
tomas
Om tomas
Tidigare delägare i Multi Innvation Group som blev uppköpt av Oniva Online Group 2007, numer teknisk chef för Getupdated. Startade en gång i tiden sökmotoroptimeringsavdelningen inom Getupdated som genom åren varit oerhört framgångsrik. Mer om Tomas ->

Kommentarer inaktiverade.