Ett paradigmskifte gällande sökbeteende?

Att arbeta med sökmotoroptimering har under de senaste åren i stort sett enbart handlat om att komma så högt upp som möjligt på Google. Intresset för övriga sökmotorer har i de flesta fall varit väldigt begränsat. Idag kom en nyhet som mycket väl skulle kunna ändra på det här. Microsoft och Yahoo har nämligen efter en lång tids spekulerande bestämt sig för att samarbeta för att kunna hävda sig mot Googles dominans.

Detta skulle alltså på sikt kunna innebära att vi får två giganter inom branschen försökmotoroptimering, Google och Bing. Det är nämligen Microsofts nya sökmotor Bing som kommer vara den sökmotor som de båda nya samarbetsparterna kommer luta sig mot vad gäller sökteknik.

Vad gäller sökordsannonsering, eller sponsrade länkar, så kommer det annonssystem som Yahoo tillhandahåller användas framöver. Den överenskommelse som nåtts sträcker sig över tio år och vem vet, det kanske kommer man kunna häri skönja ett paradigmskifte gällande sökbeteende och branschen för sökmarknadsföring.

Oavsett hur stort det blir, så ser vi med spänning fram emot vad detta samarbete kommer medföra och kommer givetvis följa upp det hela här på bloggen.

Mer om överenskommelsen mellan Yahoo och Microsoft finns att läsa på Getupdateds SEO-bloggDNSvD och IDG.

Kategori: sökmotoroptimering.
tomas
Om tomas
Tidigare delägare i Multi Innvation Group som blev uppköpt av Oniva Online Group 2007, numer teknisk chef för Getupdated. Startade en gång i tiden sökmotoroptimeringsavdelningen inom Getupdated som genom åren varit oerhört framgångsrik. Mer om Tomas ->

Kommentarer inaktiverade.