Google felparkerar

Matt Cutts, chef över Googles webspam-avdelning, gick igår ut på sin Google+-sida och bad om ursäkt. Tydligen har man i någon veckas tid felparkerat:

Vad det handlar om är att hjälpforumen på Google Webmasters Help Center plötsligt östs fulla av felanmälningar och funderingar från sajtägare runt om i världen som utan synbar anledning sett sina sajter försvinna från sökresultaten – så till den grad att Search Engine Roundtable skrev om det och dryftade att det eventuellt handlade om ett nytt filter som visade sitt grymma ansikte.

Det var det inte. Felet bestod i att det, som Matt Cutts skriver, saknades innehåll i en del viktiga filer som vanligtvis används för att klassificera vad som är en parkerad domän, varpå många sajter felaktigt blev ansedda som blott parkerade domäner och därmed försvann.

Googles brutala felparkering är nu åtgärdad och man lovar bot och bättring för att liknande inte ska kunna ske igen.

Kategori: Google.
Erik Sala
Om Erik Sala
SEO är en fluga. Men en riktigt envis fluga. För trots ständigt förändrade villkor i sökmotorer som Google finns det alltid behov av inte bara en fungerande strategi för synlighet utan dessutom handgripliga åtgärder får att nå sina mål i frågan. Så länge det överhuvudtaget finns en ranking, finns det olika sätt att ranka på. Och bäst är alltid bäst.

Kommentarer inaktiverade.