Google koffeinkickas

En större uppdatering av sökmotorn Google är på gång och projektet går under namnetGoogle Caffeine. Trots att knappt ens mycket flitiga användare spås komma märka många skillnader så har rejäla bitar av koden bakom hur undersökmotorn fungerar skrivits om. Den blir snabbare, värderar relevans på ett något annorlunda sätt samt indexerar en rejält mycket större del av webben i fortsättningen.

Förändringarna kommer att implementeras under huven under de kommande veckorna och månaderna men redan idag kan man provsöka lite med den nya tekniken i Googles sandlådemiljö.

Det skall bli riktigt spännande att se hur denna nya koffeinberikade version av Google ter sig i praktiken och hur det eventuellt påverkar oss i vårt dagliga arbete med att hjälpa folk attsynas riktigt bra i sökmotorer. Jag spår att det kommer finnas skäl att skriva ytterligare ord om koffeinversionen av Google fler gånger längre fram men tills vidare rekommenderas du, om du är intresserad, att läsa mer genom att följa följande länkar:

Getupdated SEO-blogg
Här är nästa version av Google (IDG)
Google får koffeintillsats (Ny Teknik)
More info on the Caffeine Update (Matt Cutts, engelska)
Help test some next-generation infrastructure (Google Webmaster Central, engelska)

Kategori: sökmotoroptimering.
tomas
Om tomas
Tidigare delägare i Multi Innvation Group som blev uppköpt av Oniva Online Group 2007, numer teknisk chef för Getupdated. Startade en gång i tiden sökmotoroptimeringsavdelningen inom Getupdated som genom åren varit oerhört framgångsrik. Mer om Tomas ->

Kommentarer inaktiverade.