Grattis på 15-årsdagen Google!

Idag fyller Google moppe, det är förståss något som firas hej vilt på Getupdateds Borås-kontor där vi tack vare födelsedagsbarnet har kunnat fylla tankarna med bensin, kylskåpen med folköl och fått tårta på bordet. Det är med nostalgi i sinnet denna dag firas, jag minns de första sökmotoroptimeringsexprimenten som gjordes på Google som det var igår. Det var på den tiden Altavista dominerade marknaden i Sverige som Google kom smygandes, föga anande någon vad som komma skulle. Sökmotorn som rent visuellt såg så sparsmakad ut, skulle det verkligen bära någonstans, eller var det en fluga? Det är med blanade känslor som vi nu kan se hur denna 15-åring dominera marknaden totalt, är det pubertala hävdelsebehov, ett begynnande storhetsvansinne eller kanske rent av omtanke för sina användare som exempelvis tar sig uttryck i not-provided-problematiken? Google själva påstår ju sig vara goda, så vi får väl utgå från det tills vår tonåring har nått vuxen ålder.

På andra sidan Atlanten där Google en grundades firades det redan igår med offentligöra den nya algoritmen Hummingbird, vill ni veta mer om Hummingbird så kan ni läsa mer om på Getupdateds sida där jag kort har sammanfattat dessa händelser.

Nu ska jag ta min tårtsvullna lekamen och gå nerför trapporna och bege mig hemåt, en god vecka har det varit en trevlig helg önskas Er alla!

taartor-2
Så här ser ett gäng födelsedagstårtor ut efter att de har hemsökts av en mindre armé av festande sökmotoroptimeringsexperter! I bakgrunden skymtar den majestätiska utsikten över Knalleland som vi njuter av var dag. Som Ni ser på bilden så skiner solen som alltid över Borås.

Kommentarer inaktiverade.