Hjälpfullt tillägg i WordPress

Häromdagen satt jag frustrerad och letade efter en liten liten bit kod som jag ville ändra åt en kund på hemsidan. Det kanske inte var en livsnödvändig ändring men har jag bestämt mig för att göra något så ska jag ta mig tusan lyckas till slut. Som alltid så finns det ett alldeles för stort antal php-filer att leta igenom i det tema som kunden har, så frustrationen bara växte.

Detta arbete tog i min smak alldeles för lång tid och jag tänkte att det måste finnas något tillägg som kan tala om för mig i vilken php-fil som jag ska leta efter just denna sidan, det är ju bara logiskt. Och det fanns det! Tillägget (även kallat plugin, för er med wp på Engelska) heter ”Helpful information” och det är ett oerhört passande namn.

Helpful information lägger till ett element i admin menyn, som du kommer åt när du är inloggad i wp. Den talar om vart du hittar php-filen för den specifika sidan som du är inne på för tillfället, och den innehåller även annan hjälpsam information så som vilken typ av inlägg som gjorts på sidan, alla skript som registrerats och/eller köats, samt stilar som är registrerade eller köade.

helpful information plugin

 

Jag kan starkt rekommendera detta tillägg om du, som jag, vill lägga tid på annat än att leta rätt i php-filsdjungeln.

Kommentarer inaktiverade.