SEO-syften med domänkontroll

IDG har idag två matnyttiga artiklar med tips och råd rörande domänhantering och hur man kan gå till väga för att förenkla sitt handhavande av flera olika domännamn, vilket nog ganska många företag och även privatpersoner känner till det krångliga med.

Artiklarna:
Så samlar du dina domännamn
Så undviker du domänfällorna

En bra kontroll över dina domäner har inte bara en praktisk nytta i form av förenklad administration av dem, det kan även finnas fördelar i synlighetsperspektiv, det vill säga hur man med sin hemsida syns i sökmotorer, exempelvis Google.

Har man, som många har, flera olika domännamn som leder till samma sajt är det dessutom av vikt att dessa på servernivå pekas korrekt för att inte så kallad ”länkkraft” skall slarvas bort eller att man ska råka ut för bestraffningar på grund av duplicerat innehåll, som det kallas när ens hemsida är nåbar via fler adresser än en.
En annan uppenbar nytta med bättre kontroll över domännamn är att det blir något svårare att råka tappa dem, vilket annars kan hända när man missar att förnya något av dem. En tappad domän som ändå räddas kan under den korta tid den varit borta förlora väldigt mycker TrustRank, en av många måttstockar som t ex Google använder sig av för att värdera en sajt, vilket ganska omgående återspeglas i ett sökmotorresultat.

Bra domänkontroll är därför viktig även inom sökmotoroptimering av din sajt och dess synlighet i sökmotorer. Inser du värdet av detta och behöver hjälp med tekniken? Hör av dig!

Kategori: sökmotoroptimering.
tomas
Om tomas
Tidigare delägare i Multi Innvation Group som blev uppköpt av Oniva Online Group 2007, numer teknisk chef för Getupdated. Startade en gång i tiden sökmotoroptimeringsavdelningen inom Getupdated som genom åren varit oerhört framgångsrik. Mer om Tomas ->

Kommentarer inaktiverade.