Sökmotoroptimering påverkas av Bing?

Microsofts nya sökmotor Bing har så funnits ute i någon vecka och nu börjar siffror, väl amerikanska sådana från analysföretaget Statcounter, att dyka upp som avslöjar att Bing redan tragglat om det mesta och idag är näst största söktjänsten. Google är än så länge hyfsat ohotade i toppen, ensamt ansvariga för över 70% av alla webbsökningar som sker och huruvida Bings 16-17% är nyhetens behag eller en användartrend som som kommer att hålla i sig återstår fortfarande att se. Det är likväl rysligt intressant att se någon knipa en sådan rejäl del av marknaden med en ny produkt.

– Det återstår att se om Bings andelar kommer att sjunka efter det att nyhetens behag har lagt sig. Preliminärt ser det dock ut som om Microsoft har en vinnare i och med Bing, säger Statcounters vd, Aodhan Cullen.

En vinnare i och med Bing…

Eftersom Bing inte riktigt fungerar som Google eller Microsofts förra sökmotor (Live) utan mer beskrivs vara en beslutstjänst, kommer en gedigen användarbas att ovillkorligen att påverka hur vi arbetar med SEO och sökmotoroptimering och tvinga oss att ta med dess för oss ännu ganska okända rankingsystem i våra beräkningar och optimerande åtgärder. Detta kan bli delikat, speciellt om Bings värderingsgrunder avsevärt skiljer sig från hur vi arbetat med gamla Live och arbetar mot andra sökmotorer, t ex Google, Yahoo och Altavista. Hittills säger våra olika siffror att allt är lugna gatan men oavsett hur det är att bli kan ni lita på att vi har ögonen på utvecklingen och hur den eventuellt är att kunna förändra spelreglerna förinternetmarknadsföring.

Läs med fördel mer:
Microsoft går om Yahoo (IDG)
Getupdated Bloggen (Fler inlägg om Bing)
Computerworld (Djupare och med fler siffror)

Kategori: sökmotoroptimering.
tomas
Om tomas
Tidigare delägare i Multi Innvation Group som blev uppköpt av Oniva Online Group 2007, numer teknisk chef för Getupdated. Startade en gång i tiden sökmotoroptimeringsavdelningen inom Getupdated som genom åren varit oerhört framgångsrik. Mer om Tomas ->

Kommentarer inaktiverade.