Vad är det enskilt viktigaste att tänka på när man gör sökmotoroptimering?

Det skall först sägas att det egentligen är lönlöst och betydelselöst att bryta ner SEO ner till denna nivån då det egentligen inte finns blott en enda sak som är viktigast av alla på ett sådant enkelt vis.

Om man exempelvis kikar på vart man har sitt sökord kommer man kunna säga att det är viktigast att ha sitt sökord i sidans titel. Men detta måste inte vara sant, för det är minst ”lika viktigast” att ha sökordet i rubriker och i text. Och i inkommande länkar.

Man kan säga att det allra viktigaste inom sökmotoroptimering är tekniken. Att ha en tekniskt felfri webbsida och server som den bor på, men får att komma dit är det långt fler saker än en enda som man måste åtgärda.

Det bästa svaret jag kan ge baseras delvis på den filosofi som Google själva delar med sig av när de beskriver sina riktlinjer för kvalitet och går man den vägen är svaret plötsligt ganska enkelt.

Den enskilt viktigaste faktorn i ett lyckat SEO-arbete är engagemang. Engagemang att skapa bra innehåll. Rikt innehåll. Nyttigt innehåll. Levande innehåll. Engagemang som räcker till att leta upp och eliminera tekniska fel och brister på plattformen man har och koden man skrivit. Ett engagemang som motiverar en att söka upp svar på frågor, lösningar på problem och inspiration till nya stordåd.

Kategori: Fråga Experten.
Erik Sala
Om Erik Sala
SEO är en fluga. Men en riktigt envis fluga. För trots ständigt förändrade villkor i sökmotorer som Google finns det alltid behov av inte bara en fungerande strategi för synlighet utan dessutom handgripliga åtgärder får att nå sina mål i frågan. Så länge det överhuvudtaget finns en ranking, finns det olika sätt att ranka på. Och bäst är alltid bäst.

Kommentarer inaktiverade.