”Vill-ha-knapp” på Fejjan

Facebook har avslöjat att företaget håller på att testa en ”Vill ha” (want) knapp som ska öka köplusten på webbplatsen. Den nya funktionen testas just nu tillsammans med sju stycken nätbutiker i USA för de amerikanska användarna.

”Vill ha”-knappen fungerar endast på produkter som visas av företag som har en företagssida på Facebook. När en användare klickar på knappen kommer produkten läggas i en virtuell önskelista som sparas och användaren kan sedan köpa produkten vid ett senare tillfälle.

Det framgår inte om Facebook planerar att tjäna pengar på denna nya funktion, vilket de skulle behöva med tanke på deras dalande aktie. Men de uppger i varje fall att man inte kommer att ta ut någon provision på de produkter som säljs via den nya funktionen. Det troliga är dock att man kommer få betala en liten peng.

Till Wall Street Journal uppger Facebook följande detaljer kring den nya shoppingfunktionen: ”Om funktionen lanseras officiellt kommer alla företag som har en företagssida på Facebook kunna använda den. Du kommer endast att se produkter från företag som du följer på Facebook.Företag kommer att kunna länka en bild till sin webbshop. Facebook kommer inte att ta ut någon provision för detta, i alla fall inte till en början.”

När Sverige kommer att få den i sin portfölj är annu oklart men att den efterfrågas, det vet vi.

Kommentarer inaktiverade.