WordPress 3.9

Dagarna innan påsk släpptes en ny version av WordPress, version 3.9. Denna version är redan uppdaterad en gång och den gällande versionen just nu är 3.9.1.

Som brukligt är även denna version av WordPress döpt efter en jazzmusiker, version 3.9 har fått smeknamnet Smith efter organisten Jimmy Smith.

Nyheter i WordPress 3.9

Redigeraren i WordPress 3.9Vad är då nytt i WordPress 3.9? En av de största nyheterna är att den visuella textredigeraren har bytts ut. Redigeraren som baseras på TinyMCE är nu bättre anpassad för mobila enheter. Dessutom så går det nu lättare att klippa in textmaterial från exempelvis Word utan att få mer en massa skräpkod och konstiga formateringar, något som kunde vara ett problem tidigare. Redigeraren är dessutom snabbare än i tidigare versioner.

En annan stor nyhet i WordPress 3.9 är bildhanteringen. Nu kan man direkt dra ett foto ifrån sin dator till den visuella redigeraren för att ladda upp foton, förr var man först tvungen att ladda upp foton via mediahanteraren i WordPress. Möjligheterna till att göra en enklare redigering av sina foton har också förbättrats. Dessutom så kan man nu se ett bildgalleri direkt i den visuella redigeraren om man använder ett sådant på sin sida, förr så såg man enbart en symbol för galleriet.

Man kan nu också lägga till och ta bort widgets från temats anpassningssida i stället för att Widgetsgå via widgetsmenyn. Detta innebär att man direkt ser hur en widget kommer att se ut på sida innan man publicerar sidan.

Den sista stora nyheten är att det är nu i version 3.9 är lättare att botanisera bland alla de tusentals teman som finns att tillgå hos WordPress. Detta eftersom sökfunktionen för teman har förbättrats.

Förutom detta så är det en del nytt som inte är ny- eller omarbetade funktioner. Bland annat så har databashanteringen förbättrats. Från och med WordPress 3.9 så krävs det dessutom att man använder sig av PHP 5.5.

WordPress 4.0

Nästa större uppdatering av WordPress, till WordPress 4.0, är planerad till i mitten av augusti. Då sägs det att den stora nyheten kommer att bli en så kallad frontendredigerare vilket kommer att innebära att man kan redigera innehållet direkt på sidorna utan att använda sig av den traditionella redigeraren.

Är man nyfiken på WordPress 3.9 så rekommenderas Crystone som erbjuder hosting som lämpar sig utmärkt för WordPress.

Kommentarer inaktiverade.